10 способів зробити свій будинок розумнішим у 2022 році

Минуло майже десятиліття з того часу, як розумний будинок представив функцію «голосових команд». Сьогодні є тисячі розумних домашніх пристроїв, додатків, сервісів для покращення нашого життя. Майже два роки домашньої ізоляції змусили нас задуматися про те, як підвищити комфорт та зручність житла.

Ось п’ять способів перетворити свій звичайний будинок на розумний дім:

  1. Правильне освітлення

Елемент розумних технологій був доданий до освітлення, що використовується в будинках. Ви можете використовувати датчики руху, які вмикаються, коли ви входите до кімнати. Автоматизація освітлення, розумні лампочки – ще один чудовий спосіб додати сучасний елемент у вашу систему освітлення. Розумним світлом можна керувати за допомогою пульта, смартфона або просто за допомогою голосових команд.

  1. Розумні розетки

Уявіть, що ви прокидаєтеся і просто даєте голосову команду кавомашині, щоб вона почала готувати для вас гарячу каву – схоже на майбутнє, чи не так? Все це можливо завдяки розумним розеткам. Вони підключаються через Wi-Fi, тому будь-яка голосова команда або вхід на вашому смартфоні можуть увімкнути або вимикати ці пристрої.

Увімкнути та вимкнути вентилятор ви також можете лежачи на дивані. У вас є можливість запланувати увімкнення та вимкнення пристроїв.

  1. Розумне очищення

Наші мрії нарешті справдилися. Ви можете розраховувати на інтелектуальний пристрій, який зробить прибирання за вас. На ринку доступні розумні роботи-пилососи, які готові підмітати та мити ваш будинок по вашій команді. Крім того, є пральні машини для прання, і всі вони керуються розумними концентраторами.

  1. Розумні датчики

Ці технологічні пристрої лежать в основі розумного будинку. Наприклад, ви використовуєте датчики руху, щоб активувати камери безпеки або увімкнути світло. Розумні датчики можуть зменшити безлад у вашому будинку та забезпечити розширену функціональність інтелектуальних пристроїв. Датчик присутності відіграє велику роль у цьому. Він може визначати, чи хтось у кімнаті чи ні, та реагувати відповідним чином.

  1. Безпека та охорона

З новими технологіями ви можете не турбуватися за безпеку вашого будинку на відстані. Наприклад, ви можете встановити камери, якими можна керувати через ваш смартфон, що дозволить постійно стежити за людьми, що підходять до вашого дому. У вас є можливість закрити двері на відстані, якщо ви забули це зробити. Деякі камери безпеки можуть відстежувати пожежу.

Душевний спокій, який приходить із гарною домашньою системою безпеки, неможливо переоцінити. Навіть якщо ви не боїтеся, що хтось зламає ваш будинок, камери відеоспостереження дозволять вам наглядати за вашими вихованцями, поки вас немає вдома, і відстежити, о котрій годині ваші діти повертаються зі школи.

  1. Розумні двері

Напевно ви чули про розумні замки та дверні відеодзвінки, але більш важливою і потрібною річчю можуть стати розумні двері. Наприклад, розумні двері Masonite M-Pwr оснащені світлодіодними лампами з датчиком руху, дверним відеодзвінком Ring, інтелектуальним замком Yale Home та датчиком стану дверей – все це вмонтоване прямо у двері. Він підключається до електричної системи вашого будинку та мережі Wi-Fi, а також оснащений аварійною резервною батареєю, яка забезпечує роботу системи до 24 годин у разі відключення електроенергії.

  1. Температура

Програмовані термостати рятують життя. Можна запланувати різні температури для певних періодів. Вмикайте та вимикайте нагрівальні та охолоджуючі пристрої без жодних проблем. Регулюйте температуру, коли вам це потрібно.

  1. Прилади для ванної кімнати

Один з неприємних моментів у прийнятті ванни – очікування, доки вона наповниться, а також стеження за температурою води. З розумними технологіями все, що вам потрібно зробити, це віддати просту голосову команду. За допомогою неї або кількох натискань у програмі, пристрій може автоматично наповнити ванну до бажаної температури та глибини.

Сьогодні ви можете не турбуватися про те, що ви витрачаєте даремно воду або пральний порошок, коли прете одяг. Пральна машина відправляє інформацію в сушильну машину та рекомендує відповідний цикл сушіння. Сушарка також використовує штучний інтелект для вивчення ваших уподобань, пропонує параметри сушки, які можна настроїти. Вона оснащена інфрачервоним датчиком для забезпечення рівномірного висихання.

 

  1. Інтелектуальна вага: сканування тіла

Будь-які розумні підлогові ваги можуть оцінити склад вашого тіла і відстежувати результати вимірювання. На ринку сьогодні представлені нові інтелектуальні технологічні ваги – Withings Body Scan. Вони оснащені ручкою з електродами із нержавіючої сталі, які можуть оцінювати серцевий ритм та виявляти аритмію за допомогою електрокардіограми (ЕКГ). Він також відстежує активність потових залоз на ногах, щоб оцінити активність дрібних нервів. Розроблене лікарями, що спеціалізуються на серцево-судинних, неврологічних та метаболічних захворюваннях, Body Scan може запропонувати персоналізовані плани медичного обслуговування для вас.

  1. Технологія сну: управління здоров’ям

Оскільки ми проводимо все більше і більше часу вдома, а віддалена робота стає значною частиною повсякденного життя, наша технологія розумного будинку може покращити наше здоров’я та самопочуття. Технологія сну – один з основних способів відслідковувати ваш стан та здоров’я. Розумні ліжка покращують сон (він стає глибшим) і можуть навіть виявити потенційні порушення сну, про які ви не знали.

Якщо розумний помічник може відстежувати ваш сон за допомогою своїх датчиків, він може оцінити вашу поставу і нагадати вам, про те, щоб ви сиділи прямо, сказати вам, коли зробити перерву від сидіння на дивані, та багато іншого.

Приєднуйтесь до дискусії

Compare listings

Порівняйте