Постпандемічні тенденції у сфері розкішної нерухомості

У той час як багато галузей та компаній постраждали внаслідок пандемії, ринок елітної нерухомості процвітав і продовжуватиме зростати протягом 2022 року. Багато заможних покупців прагнуть модернізувати приміщення у своїх розкішних резиденціях. Також вони віддають перевагу великим просторам та проживанню на відкритому повітрі з великою кількістю зручностей, в затишних районах.

Очікується, що ці багаті споживачі й надалі змінюватимуть свої пріоритети щодо власності, щоб дати своїм сім’ям відчуття більшої захищеності, конфіденційності, безпеки та комфорту.

Винос: 2021 рік стане одним із найстійкіших для ринку елітної житлової нерухомості в історії, згідно з дослідженням Luxury Portfolio International (LPI).

Екологічна стійкість під час вибору будинку

Згідно з дослідженням та звітом* Luxury Portfolio International (LPI), екологічність на даний час є основною ознакою розкішних будинків, і покупці готові платити більше, щоб мати функції та зручності, які знадобляться їм у майбутньому.

75% покупців елітних будинків обирають свій новий будинок з урахуванням «екологічної стійкості».
Дослідження також свідчить про зростання кількості заможних продавців житлової нерухомості в усьому світі.

«Після важкого року у сфері елітної нерухомості ми очікуємо, що на ринку буде відновлено певний баланс», – заявив Мікі Алам Хан, президент LPI. «Половину 2020 року було паралізовано через пандемію. Безумство пандемії, що призвело нас до «перегрітого ринку», нормалізується. У 2022 році буде більше продавців предметів розкоші, ніж у 2021 році, в той час як наявних предметів розкоші буде менше. Попит залишиться високим, і в 2022 році розпочнеться новий здоровий період у сфері елітної нерухомості».

Згідно з дослідженням, робота вдома виснажує значний відсоток покупців елітного житла. Дослідження показало, що 27 % покупців предметів розкоші назвали роботу вдома «серйозною проблемою». Віддалена робота та пов’язане з нею розчарування, як і раніше, впливає на прийняття рішення про покупку.

*Останній звіт містить дані опитаних у 20 країнах, які представляють багате населення майже з 32 мільйонів домогосподарств.

Ось основні тенденції, яких слід очікувати на ринку елітної нерухомості у 2022 році.

    • • Маючи можливість працювати з дому (або поєднувати роботу в офісі та вдома), покупці житла, як і раніше, приділятимуть пріоритетну увагу можливості проводити більше часу, насолоджуючись життям у своєму «додатковому будинку» чи «будинку відпочинку».

 

    • • Через пандемію покупці більше не використовують свої будинки для відпочинку лише для відпустки. Натомість, вони проводять набагато більше часу, працюючи віддалено, і розділяють свій час між основним та додатковим будинком.

 

    • • Сучасні покупці віддають перевагу скромнішому дизайну для своїх розкішних будинків і цінують технології та зручності «розумного будинку» набагато більше, ніж попередні покоління.

 

    • • Будинок для відпустки за кордоном – ще одна тенденція, що набирає популярності у світі після пандемії. Покупці предметів розкоші звертають свої погляди за кордон, прагнучи отримати більше місця для відпочинку. Вони надають перевагу сільським районам, знову ж таки, маючи бажання усамітнитися.

 

    • • Багато покупців предметів розкоші дійсно прагнули отримати нове громадянство в перші дні пандемії, особливо ті, хто проживає в районах, що сильно постраждали, а також ті, хто шукає відмінне медичне обслуговування.

 

    • • У глобальному масштабі заможний клас, як і раніше, дуже зацікавлений у покупці житлової нерухомості будь-якої вартості, зі збільшенням вартості на 33 % порівняно з минулим роком.

 

    • • Понад 14 мільйонів заможних сімей, як і раніше, зацікавлені у покупці житла, з яких 6,4 мільйона відносяться до категорії люкс. Ще 1,2 мільйона власників розкішних будинків виявили інтерес до продажу у найближчі 3 роки, що на 32% більше, ніж минулого року.

 

    • Світова тенденція попиту на житлову нерухомість продовжить зростати у 2022 році. Частка фізичних осіб на ринку купівлі житлової нерухомості до кінця 2022 року збільшитися: з 19% у 2021 році до 39% у 2022 році в Європі та з 30% у 2021 році до 37% у 2022 році в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. 46% опитаних країн Близького Сходу, особливо споживачі з Саудівської Аравії та ОАЕ, виявляють найбільший інтерес до придбання житлової нерухомості, оскільки ці люди продовжують диверсифікувати свої володіння. Північна Америка демонструє помірне зростання – з 21% у 2021 році до 25% у 2022 році.

Пріоритет якісних зручностей

Завдяки Covid-19, проблеми, пов’язані із системами фільтрації повітря та режимами очищення будівлі, стали звичайним явищем. Жителі зосередили свою увагу на кондомініумах, які не тільки розкішні, але також мають великі відкриті майданчики, тераси на даху, коворкінг-зони, оздоровчі послуги та зручності, орієнтовані на здоров’я та програмування. Все, від СПА-салонів на території до комплексного санітарного обслуговування, високотехнологічної фільтрації та освітлення повітря та навіть медичного обслуговування на місці, швидко стає стандартом для розкішних житлових будинків.

Нарощування темпів нового будівництва та девелопменту

Заглядаючи у майбутнє у 2022 році, очікується, що житлові забудовники продовжуватимуть нарощувати темпи нового будівництва. Девелопери елітної нерухомості, безперечно, переглядають свої проекти, щоб адаптуватися до переваг споживачів після пандемії. Багато хто з них змінив свої ідеї, включивши в них розширені відкриті зони, домашні офісні приміщення та будівництво таких необхідних зручностей, як розумний будинок та системи фільтрації повітря.

 

Приєднуйтесь до дискусії

Compare listings

Порівняйте