Переможці MasterPrize™ 2021- найкращі проекти у сфері архітектури

Архітектурний MasterPrize™ (AMP) нагороджує проекти у дисциплінах архітектури, дизайну інтер’єру та ландшафтної архітектури з метою підвищення визнання архітектури у всьому світі.

Кожен представлений дизайн був оцінений авторитетним журі AMP, і були відібрані кращі проекти.

Переможці 2021 року

АРКА В GREEN SCHOOL BALI

Категорія: архітектурний дизайн року
Розташування фірми: Гурон, Індонезія
Компанія: IBUKU
Провідний архітектор: IBUKU
Клієнт: Зелена школа Балі
The Arc – це новий тренажерний зал Green School, розташований у самому серці Балі, де діти навчаються на лоні природи. Він знаходиться недалеко від знаменитого Heart of School і тепер пропонує найбільший простір у кампусі.

Арка в Зеленій школі – це перша побудованих будівель такого типу. Арка являє собою серією бамбукових арок протяжністю 19 метрів, з’єднаних між собою антикластовими сітчастими оболонками. Це безпрецедентне використання бамбука затребувало багато місяців досліджень та розробок і точного налаштування індивідуальних деталей. Результатом є вишуканий інженерний витвір із безпрецедентною красою.

Музей ательє AUDEMARS PIGUET/b>

Категорія: Дизайн інтер’єру року
Розташування фірми: Штутгарт, Німеччина
Розташування проекту: Ле Брассю, Швейцарія
Компанія: ATELIER BRÜCKNER GmbH
Клієнт: Audemars Piguet

Спіралеподібний павільйон Musée Atelier, спроектований BIG та реалізований швейцарським архітектурним бюро CCHE, плавно піднімається на стіни із структурного гнутого скла. Він розташований в історичному місці, де було засновано компанію: у невеликому селі Ле Брассю.

Витвір інженерної думки та дизайну, це перша споруда такого типу, побудована на такій висоті. Вигнуте скління повністю підтримує сталевий дах, а латунна сітка проходить по зовнішній поверхні для регулювання світла та температури. Зелений дах також допомагає регулювати температуру вбираючи воду.

Musée Atelier Audemars Piguet занурює відвідувачів у минуле, сьогодення та майбутнє швейцарського виробника годинника.

Це архітектурне поєднання символізує об’єднання традицій та далекоглядного мислення, що лежать в основі майстерності Audemars Piguet.

Відомі майстерні, в яких досі створюють найскладніші годинники Мануфактури, були включені в просторовий комплекс музею, щоб відвідувачі могли ближче познайомитися з майстрами Audemars Piguet. Grandes Complications та Métiers d’Art Ateliers, які розташовані в самому серці спіралі.

 

Площа ЕЛЕФТЕРІЇ

Категорія: Міський дизайн року
Розташування фірми: Лондон, Великобританія
Компанія: Заха Хадід Архітектори
Ведучий архітектор: Заха Хадід
Клієнт: Муніципалітет Нікосії.

Площа Елефтерія в центрі Нікосії знаходиться недалеко від венеціанських стін та сухого рову, що оточує місто. Ці великі оборонні стіни, збудовані в середні віки та відреставровані венеціанцями у 16 ​​столітті. Вони визначають межі найстарішого кварталу столиці, відокремлюючи історичне місто від нових кварталів за межами стін.

Площа Елефтерія замислювалася ZHA як перша фаза більш широкого міського плану, який може стати каталізатором возз’єднання столиці. Дизайн забезпечує безперешкодний краєвид на венеціанські стіни, визначаючи ці укріплення як важливий елемент ідентичності Нікосії.

Рів може стати «зеленим поясом», що оточує місто, за рахунок перетворення раніше недоступних частин на нові міські площі, сади та пішохідні доріжки з пальмами.

 

СТУДІЯ РОЗУМНОГО ДИЗАЙНУ

Категорія: Комерційна архітектура
Розташування фірми: Сідней, Австралія
Компанія: Студія Розумного Дизайну
Провідний архітектор: Вільям Смарт
У реконструйованому промисловому приміщенні з’явився робочий простір для австралійської дизайнерської студії Smart Design Studio.

Головне завдання архітекторів – зберегти та адаптувати існуючий простір, розташований в одному з найбільших промислових будівель в Австралії. Цей проект справді можна назвати новаторським. Креативність, структурні інновації та скульптурні форми втілені у нових компонентах.

Чотири конференц-зали виходять на залиту світлом студію.

Приєднуйтесь до дискусії

Compare listings

Порівняйте