Головні інтер’єрні тренди 2022 року

  • Без категорії
  • 1

Сьогодні кожен з нас переосмислює свій спосіб життя у зв’язку зі ситуацією, що склалася у світі. І це переосмислення стосується, насамперед, нашого будинку та найближчого простору. За період карантину всі навчилися любити своє житло і прагнуть створити навколо себе максимально комфортну атмосферу, яка відповідатиме особистим потребам та уподобанням.

За останні 2020-2021 роки, клієнти висловили свою готовність та бажання вкладати більше коштів у свої будинки та квартири, в яких вони проводять більшу частину свого часу. Згідно з дослідженнями, 38% опитаних заявили, що зараз будують будинки «з нуля» більше, ніж до пандемії, 26% обирають більш просторі будинки.
«Ми бачимо, що низка клієнтів прискорює свої плани щодо будівництва другого будинку через невизначеність, спричинену пандемією», – розповідає архітектор з Аннаполіса, Кеті Пурпур Чері. «Люди все частіше вирішують реалізувати свої мрії прямо зараз, замість того, щоб чекати на «ідеальний» час».

Найкращі дизайнери діляться тенденціями у дизайні інтер’єру на 2022 рік.

Нейтральні кольори в меблях набудуть сучасного вигляду в 2022 році.

Олесандра Вуд, віце-президент по стилю інтер’єрів Modsy, сказала, що люди звертаються до альтернатив використання традиційних нейтральних відтінків у меблюванні.
«Ми бачимо, як клієнти відмовляються від диванів та м’яких меблів білого, кремового та кольору слонової кістки на користь нейтральних відтінків землянистого, таких як верблюжий, сіро-коричневий, коньяк та шавлія», – зауважила вона.
За її словами ці тепліші кольори можуть допомогти людям створити більш затишніший простір.

М’які матеріали та спокійні відтінки
Наступного року стримана палітра базових відтінків залишається актуальною. «Ми думали, що в 2022 році буде спостерігатися значний інтерес у клієнтів до яскравої гами відтінків, але насправді пріоритет надається більш спокійній палітрі», – говорить Лі Мелхан, дизайнер інтер’єрів з Нью-Йорка.
Окрім цього, 33% (більше третини) дизайнерів заявили, що «розкішний комфорт» є головною тенденцією, а м’які матеріали та форми створюють у будинку відчуття добробуту та затишку.

Міцні матеріали та розкіш у будинку
«Міцні матеріали та розкіш у будинку – це зростаюча тенденція», – розповідає дизайнер інтер’єрів з Нью-Йорка Каті Кертіс. – Більшість наших клієнтів мають дітей, домашніх тварин, і вони не хочуть турбуватися про наслідки розлитого келиха вина або зіпсовану твариною оббивку дивана. На щастя, зараз існує так багато варіантів розкішних тканин, стійких до зношування, що нам не потрібно жертвувати розкішшю заради практичності».

Створення надихаючого робочого оточення
Пандемія докорінно перевернула наше уявлення про роботу. Багато хто пішов на віддалену роботу, так і залишився працювати в режимі хоум-офісу. Скільки ще таких локдаунів попереду, ніхто не знає. В нову епоху гібридних графіків роботи експерти очікують, що найближчими місяцями вони будуть зосереджені на перетворенні та модифікації наших робочих місць. «Багато клієнтів просили перетворити свою гостьову кімнату в офіс під час пандемії», – говорить Петі Лау, дизайнер з Нью-Йорка.

Навіть якщо ваша робоча зона не дуже велика, важливо оточити її речами, які вам подобаються, квітами, що заряджають енергією, та текстурами, що створюють комфорт. Робоче місце має надихати та бути красивим.
Грамотне зонування та раціональне використання простору – це те, що потрібно враховувати власникам невеликих квартир. Дуже часто міні-кабінет організують біля вікна, використовуючи підвіконня як основу для столу. Це дуже вигідно та зручно.

Наступного року американський антикваріат може потрапити до будинків багатьох людей.
У наступному році антикваріат замінить сучасні меблі.
«Останні кілька років ми спостерігаємо відродження антикваріату», – розповідає Керон Вулсі, засновник та головний дизайнер CW Interiors. «У 2022 році, я думаю, ми побачимо, що американський антикваріат займе центральне місце в інтер’єрах багатьох будинків».

Спальня – спокійна зона відпочинку
За останні два роки зона спальні багатьма використовувалася не тільки для сну, але і для роботи, оскільки не всі могли виділити для неї окрему кімнату. Наступного року спальня повинна використовуватися за призначенням, не бути активною робочою зоною, а тихим та спокійним місцем, де можна відновитися та набратися сил.
Спальня – це місце відпочинку, тому основна увага буде приділена освітленню, заспокійливим кольорам і текстурам. У дизайні спальні, як і раніше, будуть популярними нейтральні молочні, кавові, ніжно-рожеві та пудові відтінки. Відсутність яскравих кольорів дозволить погляду розслабитись, а вам врівноважитись.
Хізер Хакет, менеджер з дизайну Christy, пропонує використовувати аксесуари та м’яку палітру кольорів в інтер’єрі: «Об’єднайте нейтральний колір ваших стін з кремовими, бісквітними та вівсяними відтінками ваших м’яких меблів. Завершіть образ великою кількістю пледів і килимів з товстих, затишних матеріалів, таких як шерсть, щоб створити душевну домашню атмосферу».
В рамках інтер’єру все пом’якшується. У 2022 році стають популярними ліжка з плавними вигинами та закругленими кутами, стільці з м’якшими лініями. Вони вважаються безпечнішими.
Перевантажувати спальню меблями не рекомендується, щоб не створювати зайвий безлад. При виборі меблів намагайтеся використати натуральні, природні матеріали. Ті, хто любить домашні квіти, може сміливо використовувати їх у оздобленні свого інтер’єру. Рослини мають заспокійливу дію і сприяють очищенню повітря.
Красиво оформлене велике вікно допоможе забезпечити гарне денне світло, і значно покращить обстановку у вашій кімнаті.

Приєднуйтесь до дискусії

Compare listings

Порівняйте